Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Çoşkun'dan, Karakuş'a ziyaret

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Çoşkun

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Adil Levent Coşkun, Erdek Kent Konseyi ve Erdek Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş'u ziyaret etti.

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Adil Levent Coşkun, Erdek Kent Konseyi ve Erdek Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş’u ziyaret etti.
Erdek Kent Konseyinin hizmet vereceği bir ofis olmaması nedeniyle Erdek Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Hizmet Binasında gerçekleşen ziyarette, Erdek Ticaret Odası Başkanı ve Erdek Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Sarı’da hazır bulundu.
Ziyarette kısa bir konuşma yapan Bandırma Kent Konseyi Başkanı Coşkun, Türkiye’de Kent Konseylerinin genel olarak sosyal demokrat bir yapıya sahip olduğunu söyledi.
Kendilerinin seçimi kazanarak Kent Konseyine Başkan oldukları andan itibaren Bandırma Kent Konseyinin kurumsal bir yapıya sahip olmadığını fark ettiklerini ve ilk iş olarak kurumsallaşma adına adımlar attıklarını belirten Coşkun, “21-22 Şubat’ta gerçekleşecek olan Türkiye Kent Konseyi Platformunun dönem başkanlığı devir teslim töreninde Erdek Kent Konseyini de görmek istediklerini bilirtti. 

Çevre ilçelerden gelecek Kent Konseyi Başkanlarına kentlerinin durumlarını ve çalışmalarını anlatmak üzere 5’er dakikalık süre vereceklerini açıkladı.
Çoşkun, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Önümüzde ki günlerde gerçekleştireceğimiz Türkiye Kent Konseyi Platformunun dönem başkanlığı devir teslim töreninde sizleri de aramızda görmek ve bize destek olmanızı istiyoruz. Bizlere vereceğiniz destek ile hep beraber Güney Marmara’da bir Kent Konseyleri Bölgesel Birliği kurmayı amaçlıyoruz. Bu Bölgesel Birlikte Erdek, Bandırma, Gönen, Susurluk ve Manyas Kent Konseylerinin yer almasını hedefliyoruz. Böyle bir bölgesel birliğin hepimize yararı olacağının kanaatindeyiz.”
Erdek Kent Konseyi Başkanı Mustafa Karakuş ise her zaman her platformda birlikteliğe hazır olduklarını kaydedip, “Bizler göreve yeni gelen bir konseyiz. Bu aşama da tabii ki sizlerle birlikte olmak bizlere de güç kazandıracaktır. Erdek Kent Konseyi olarak bizler Bandırma, Manyas, Gönen ve Susurluk kentlerinin de sorunlarını dinlemeye çözüm için fikirler üretmeye ve çaba harcamaya hazırız. Her platformda sizlerin destekçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.
Erdek Ticaret Odası Başkanı ve Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Sarı’da, kent konseylerinin halkın ihtiyaçlarının doğru tespit edilmesi ve ilgili mercilere tarafsız ulaştırılması için var olduğunu dile getirdi.
Kent Konseylerini, halkın sorunları ile sorunun çözüm mercileri arasında bir tampon vazifesi gördüğünü ifade eden Sarı, “Tabii ki burada hiç kimseyi ayrıştırmadan tarafsız bir şekilde Kent Konseylerinin hizmet etmesi önemli. Yani Kent Konseyleri siyasetin dışında halkçılık ilkesi içerisinde hizmet veren kurumlardır. Bu yüzden biz ilçemizde Kent Konseyi hizmet binamızın oluşmasında öncelikle halktan her rahatlıkla gelip sorununu anlatabileceği bir kurum ile birlikte çalışması için çabalıyoruz. Ve bu çabalar doğrultusunda Erdek Kent Konseyi ile İlçe Turizm Enformasyon Bürosunu aynı çatı altında hizmet verdireceğiz ki hiç kimse içeri girerken siyasi bir olayı aklına getirmesin. Çünkü Kent Konseyleri bağımsız çalışan ve siyasetin dışında ki kuruluşlardır.” dedi.
Kent Konseylerinin Bölgesel Birlik konusunda ki düşüncelerini de aktaran Sarı, “Bölgesel Birlik konusunda tabii ki sizlerin her zaman yanınızdayız ancak Güney Marmara Kent Konseyleri Bölgesel Birliği değil komple Balıkesir Büyükşehir Kent Konseyleri Birliği’de olabilir. Her ay veya iki ayda bir ilçede toplanılır ve o kentin sorunları için bir Büyükşehir’de ortak bir algı yaratılır. Dursunbey ilçesinin sorunlarını bizde öğrenelim. Dursunbey’de bizim sorunlarımızı öğrensin. Çünkü kırsal alanlardaki yerleşkelerin sorunları ile sahil kenarında bulunan yerleşkelerin sorunları aynı değil ve birbirimizin sorunlarını bilerek birbirimize çözüm noktaları konusunda yardımcı olmalıyız.” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Bandırma Kent Konseyi Başkanı Adil Levent Coşkun sıcak karşılama ve güzel sohbetten dolayı Erdek Kent Konseyi Başkanı Mustafa Karakuş’a teşekkür ederek kooperatif binasından ayrıldı.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler:
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı